. .

YAPC::EU 2010 - The Renaissance of Perl

 

Follow


Schedule

Talks in bold type have been confirmed by their respective speakers.

Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday | Saturday

Thursday, 5 August 2010

Time Room “123people.it„ Room “GitHub„ Room “jobs.cpanel.net„ Room “Never let others name your rooms!„
10:00 Zefram . - ‎syntax plugins for 5.12‎ (20 min) [Core] 61 jonasbn - ‎Workflow‎ (20 min) [Modules] 30 Max Maischein (‎Corion‎) - ‎Webautomation with WWW::Mechanize ::Firefox‎ (20 min) [Modules] 41 Vincent Pit (‎vincent‎) - ‎The making of an object model for Tikz‎ (20 min) [Documents] 16
10:20
10:30 Tim Bunce - ‎Understanding and Optimizing your Code with Devel::NYTProf‎ (50 min) [Modules] 90 Anton Berezin (‎Grrrr‎) - ‎An optimization primer: DBIx::Perlish‎ (50 min) [Core] 14 Uwe Voelker (‎Perl-Uwe.com‎) - ‎Graphic visualization - there is a life after GD and GD::Graph‎ (50 min) [Modules] 32 Herbert Breunung (‎lichtkind‎) - ‎What is Kephra about?‎ (20 min) [Modules] 5
10:50
11:00 Gabor Szabo (‎szabgab‎) - ‎Padre, the Perl IDE: Building an open source team, getting the project to users against the odds‎ (20 min) [Modules] 12
11:20
11:30 ‎Coffee Break‎ (20 min)
11:50
12:00 Abigail - ‎When Scrum isn't agile enough‎ (50 min) [Development] 46 Jonathan Worthington (‎jnthn‎) - ‎Perl 6 Signatures: The Full Story‎ (50 min) [Languages] 51 Andrew Shitov (‎ash‎) - ‎Using text in search requests with examples in Perl 6‎ (20 min) [DB] 34 Karl Moens (‎CountZero‎) - ‎Perl \& \LaTeX‎ (50 min) [Documents] 22
12:20
12:30 JJ Allen - ‎Introduction to CouchDB‎ (20 min) [DB] 34
12:50
13:00 ‎Lunch‎ (50 min)
13:50
14:00 Stefano Rodighiero (‎larsen‎) - ‎Dada: Company Presentation‎ (5 min) [Sponsors] 5 Salve J. Nilsen (‎sjn‎) - ‎Kaizendo: Individually customizable textbooks‎ (20 min) [Documents] 27 Leo Lapworth (‎Ranguard‎) - ‎DBIx::Class introduction and refresher‎ (20 min) [DB] 52 Roman Baumer (‎rba‎) - ‎Enterprise Directories, Data synchronisation and Perl‎ (20 min) [Modules] 17
14:05 Antonio Barone (‎syntonyze‎) - ‎Venda, the world's largest on-demand eCommerce platform‎ (5 min) [Sponsors]
14:10 Giel Goudsmit - ‎Booking.com company presentation‎ (10 min) [Sponsors] 8
14:20
14:30 Matt S Trout (‎mst‎) - ‎Iron Man Forfeit Talk‎ (50 min) [Fun] 59 Nelson Ferraz - ‎Perl in the Data Warehouse‎ (50 min) [Modules] 26 Dave Rolsky (‎autarch‎) - ‎Fey and Fey::ORM‎ (50 min) [DB] 31 Patrick Michaud (‎Pm‎) - ‎Not Quite Perl (NQP) - A lightweight Perl 6‎ (50 min) [Languages] 23
15:20
15:30 ‎Coffee Break‎ (20 min)
15:50
16:00 Moritz Lenz (‎moritz‎) - ‎Perl 6 and The Real World‎ (20 min) [Modules] 44 Jose Luis Martinez - ‎Writing Nagios plugins with Perl help‎ (50 min) [Modules] 18 Martin Berends (‎mberends‎) - ‎Perl 6 Database Interfacing‎ (20 min) [DB] 36 Francesco Rivetti (‎oha‎) - ‎Parse::RecDescent by examples‎ (50 min) [Modules] 25
16:20
16:30 Lech Baczyński (‎lechu‎) - ‎WTF mistakes - how to avoid less known Perl pitfalls and save lots of debugging time‎ (20 min) [Development] 50 Tim Bunce - ‎DBDI: A Foundation For Database Access In Perl 6‎ (20 min) [DB] 41
16:50
17:00 Steffen Schwigon (‎renormalist‎) - ‎Searching Perl Workloads‎ (20 min) [Development] 40 Allison Randal - ‎Migration strategies‎ (20 min) [Development] 57 Emanuele Zeppieri (‎emazep‎) - ‎SQL::QueryByForm: a new easy form-based query language‎ (20 min) [DB] 18
17:20
17:30 R Geoffrey Avery (‎rGeoffrey‎) - ‎Lightning Talks Day 2‎ (40 min) [] 108
18:10
19:30 ‎London.pm social meeting‎ (300 min)
00:30

Our sponsors

Platinum

  • Booking.Com
  • YAPC::Europe 2009
  • cPanel

Gold

  • Shadowcat
  • 123 people
  • Venda
  • Dada

Silver

  • YAPC::Europe Foundation
  • Smart Open Software
  • MySQL
  • Exonetric
  • pair Networks

Supporters

  • GitHub
  • Italpro
  • Geoesse
  • $foo Perl Magazin
  • Lokku
  • Apress
  • No Starch Press
  • O'Reilly Media
  • NET-A-PORTER

Media Partners

  • Linux Magazine

Patronage

  • Regione Toscana
  • Comune di Pisa