Talks in bold type have been confirmed by their respective speakers.

Saturday | Sunday | Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday

Monday, 3 August 2009

Time Corporate Perl Beginning Perl Everyday Perl Marty's Room
09:00 José Castro (‎cog‎) - ‎YAPC::EU::2009 Opening Session‎ (20 min, ) [YAPC] 178
09:20 Philippe Bruhat (‎BooK‎) - ‎Announcement of next year's venue‎ (5 min, ) [YAPC] 173
09:25
09:30 Larry Wall (‎TimToady‎) - ‎Keynote‎ (40 min, ) [Corporate] 190
10:10 ‎Coffee Break #1‎ (20 min)
10:30 Sue Spence (‎virtualsue‎) - ‎Perl at Cisco in 2009‎ (20 min, ) [Corporate] 42 Roman Baumer (‎rba‎) - ‎Hash of hashes of arrays of scalars - or how to manage data structures‎ (20 min, ) [Beginning] 42 Darko Obradovic - ‎AI::CBR - Case-Based Reasoning for Perl‎ (20 min, ) [Everyday] 51 Joel Bernstein (‎joel‎) - ‎Painless Object-oriented XML with XML::Pastor (2009 remix)‎ (20 min, ) [Everyday] 48
10:50
10:55 Cosimo Streppone (‎cosimo‎) - ‎How Opera Software uses Perl‎ (40 min, ) [Corporate] 35 Thomas Klausner (‎domm‎) - ‎Writing reusable code‎ (40 min, ) [Beginning] 56 Juan Julián Merelo-Guervós (‎jmerelo‎) - ‎Still doing evolutionary algorithms with Perl‎ (40 min, ) [Everyday] 48 Yuval Kogman (‎nothingmuch‎) - ‎Meta Moose‎ (40 min, ) [Everyday] 37
11:35
11:40 Karl Moens (‎CountZero‎) - ‎All the Characters of Perl‎ (40 min, ) [Corporate] 28 Brian McCauley (‎Nobull‎) - ‎Introduction to regular expressions‎ (40 min, ) [Beginning] 15 Paul Fenwick (‎pjf‎) - ‎The Art of Klingon Programming‎ (40 min, ) [Everyday] 37 Piers Cawley (‎pdcawley‎) - ‎MooseX::Declare - why I started programming in Perl again‎ (40 min, ) [Everyday] 106
12:20
12:30 ‎Lunch (on your own)‎ (90 min)
14:00 Paul Johnson (‎pjcj‎) - ‎Banking on Perl‎ (20 min, ) [Corporate] 89 Damian Conway (‎damian‎) - ‎Perl 6 update‎ (20 min, ) [Beginning] 23 Philippe Bruhat (‎BooK‎) - ‎Perl Secret Operators‎ (20 min, ) [Everyday] 22 JT Smith - ‎WebGUI Workshop‎ (90 min, ) [Workshops] 9
14:20
14:25 Curtis Poe (‎Ovid‎) - ‎Building OO Systems with Roles‎ (40 min, ) [Corporate] 114 Paul Fenwick (‎pjf‎) - ‎The Art of Klingon Programming‎ (40 min, ) [Everyday] 4 osfameron - ‎Functional Pe(a)rls‎ (40 min, ) [Everyday] 56
15:05
15:10 Thomas Netousek - ‎How Perl brings real-time news to Wall Street‎ (20 min, ) [Corporate] 64 Lech Baczyński (‎lechu‎) - ‎The WTFish side of using Perl‎ (20 min, ) [Beginning] 39 Léon Brocard (‎acme‎) - ‎Fewer cables‎ (20 min, ) [Everyday] 71
15:30 ‎Coffee Break #2‎ (30 min)
16:00 Laurent Dami (‎dami‎) - ‎Managing Geneva courts of law, from Cobol to Perl‎ (20 min, ) [Corporate] 60 H.Merijn Brand (‎Tux‎) - ‎How can I improve my module‎ (40 min, ) [Beginning] 60 Herbert Breunung (‎lichtkind‎) - ‎Perl in Wikipedia‎ (20 min, ) [Everyday] 30 JT Smith - ‎WebGUI Workshop (2)‎ (60 min, ) [Workshops] 9
16:20 Mark Keating (‎mdk‎) - ‎What is Enlightened Perl? What is the Enlightened Perl Organisation?‎ (20 min, ) [Corporate] 68 Yuval Kogman (‎nothingmuch‎) - ‎KiokuDB‎ (40 min, ) [Everyday] 24
16:40 Matt S Trout (‎mst‎) - ‎Dependency management and deployment strategies for perl5‎ (20 min, ) [Corporate] 104 Philippe Bruhat (‎BooK‎) - ‎Test::Database - Easy database access for test scripts‎ (20 min, ) [Everyday] 62
17:00
17:05 R Geoffrey Avery (‎rGeoffrey‎) - ‎Lightning Talks #1‎ (40 min, ) [Everyday] 165
17:45